Hoveel Developers zijn er eigenlijk in Oekraïne?

Apr 28, 2016

Recente gegevens tonen aan dat er meer dan 90.000 IT-professionals zijn in Oekraïne (inclusief 50.000 softwareontwikkelaars) - een indrukwekkend aantal waarmee het land ver voor ligt op de rest van Europa op het gebied van tech-talent.

Maar wat zegt dat aantal nou echt? We hebben besloten om niet alleen uit te vinden hoe groot Oekraïne’s tech-talent-pool echt is, maar om dieper te graven en de verdeling van de verschillende vaardigheden over de arbeidsmarkt te verkennen.  

Waarom doen we dit? Omdat we weten dat dit precies de informatie is waar onze klanten geïnteresseerd in waren toen ze kozen voor Oekraïne als locatie voor hun offshore software ontwikkelteams. Voordat ze kozen voor Daxx, hadden velen van hen al geprobeerd om de juiste kandidaten te vinden in India, Vietnam, de Filippijnen, Zuid-Afrika, en andere populaire outsourcingbestemmingen. Alleen bleek telkens weer dat op de lokale arbeidsmarkt het talent ontbrak waar ze naar op zoek waren.

Onderzoeksmethode

De meerderheid van de Oekraïense IT’ers maakt gebruik van LinkedIn, omdat dit de plek is waar ze de meeste kans hebben om collega’s te vinden en zelfs nieuwe jobaanbiedingen te krijgen. We hebben besloten om het gebruik van de website door ontwikkelaars te analyseren, en hebben daarvoor gebruik gemaakt van de ‘mensen-zoekfunctie’ om ruwe data te verzamelen.

We hebben gezocht naar huidige functietitels waarin één van de volgende woorden is opgenomen: "developer", "programmer", "software engineer", "QA", "tester" of "designer". Vervolgens hebben we verschillende technologieën getypt in de zoekbalk om de verdeling van ontwikkelaars in populaire programmeertalen en frameworks te vinden.

We gebruikten dezelfde techniek om uit te vinden hoeveel IT-professionals er in andere landen waren om tot een beter begrip van de plek van Oekraïne in de wereld te komen.

We beseffen dat niet elke tech-specialist een LinkedIn-profiel heeft en dat het percentage van de LinkedIn-gebruikers in andere landen lager kan zijn dan in Oekraïne.

Dat gezegd zijnde, geeft ons onderzoek een vrij goed inzicht wat de kans is dat u een goede professional inhuurt in Oekraïne. Beter nog, het geeft u een idee van hoe succesvol uw recruiters kunnen zijn als zij LinkedIn gebruiken om te zoeken naar talent, zowel lokaal als wereldwijd.

We hebben ook inzichten toegevoegd van onze eigen experts, die aangeven welke vaardigheden gemakkelijk te vinden zijn en welke lastiger, in de grootste IT-hubs van Oekraïne: Kyiv, Dnipro, Kharkiv

Overzicht

Als het gaat om tech-talent in Oekraïne, heeft LinkedIn profielen van 53.000 softwareontwikkelaars, 11.000 QA/QC engineers en testers, en 8.000 designers.

IT professionals in Oekraïne op functietitel

IT professionals in Ukraine by title, There are 53,000 developers, 8,000 Project managers, 8,000 designers, and 11,000 testers and quality assurance specialists in Ukraine

Onze onderzoeksresultaten ondersteunen de gegevens die het aantal van 50.000 ontwikkelaars in Oekraïne melden. De totale schatting van 90.000 tech-werknemers klopt zeer waarschijnlijk ook als we ook rekening houden met medewerkers in andere IT-functies, zoals managers, analisten, systeembeheerders, project managers en team leads.

De populairste technologieën

De vijf populairste technologieën zijn C/C++, Java, PHP, Front-end, en .NET.

Top technologies in Ukraine, software developers in Ukraine, number of programmers in Ukraine, Ukrainian programmers, C/C++, Java, PHP, Front-end,.Net

Oleksii Bezverkhyi, onze HR/Account Manager van Kiev, en Nina Alexandrova, de Branch Manager van ons kantoor in Dnipro k zijn het erover eens dat er geen tekort bestaat aan Java, PHP, Front-end en . NET engineers. Ook het aandeel van iOS en Android-ontwikkelaars is ook vrij groot. 

"Vroeger hadden we veel moeit met het vinden van de MEAN stack (MongoDB, ExpressJS, AngularJS en Node.js), maar nu deze tools zijn vrij populair onder Oekraïense ontwikkelaars," voegt Oleksii toe. Alle drie onze experts zijn het erover eens dat Ruby on Rails, Magento, en ontwikkelaars met ervaring in engineering voor de Cloud moeilijkste te vinden zijn.

Oekraïne staat wereldwijd op de 3e en 6e plek qua aantallen Node.js en AngularJS developers.

Wereldwijde vergelijking: Oekraïne’s  belangrijkste technieken

We hebben gemerkt dat bepaalde technologieën op grotere schaal worden gebruikt in Oekraïne dan elders in de wereld. Als u op zoek bent om ontwikkelaars in te huren met een van de volgende vaardigheden, kan Oekraïne wel eens de beste bestemming zijn.

Oekraïne staat wereldwijd op de eerste plaats in aantallen Unity3D en C++ontwikkelaars en tweede als het gaat om Javascript, Magento en Scala programmeurs.

C++, Unity3D developers

Magento, JavaScript developersScala, PHP developers worldwide, top countries with PHP programmers, Scala developers

Oekraïne komt op de derde plek in aantallen Node.js, PHP, Python, Symfony, Ruby, en ASP.NET ingenieurs.

De populairste technologieën wereldwijd

We hebben ook wereldwijd  de populairste technologieën gerangschikt op aantallen ontwikkelaars die ze gebruiken in hun huidige functie.  Daarnaast zijn hebben we een ranglijst gemaakt van landen met de meeste developers in de vier populairste skills: Java, Front-end, PHP en .NET.

Top developers worldwide, number of programmers

Bent u op zoek naar Java, Front-End, PHP of .NET ontwikkelaars? Dan moet u zeker Oekraïne checken.
Java developers worldwide, number of Java programmers

Front-end developers worldwide, number of  front-end engineers

PHP developers, number of PHP developers, PHP programmers worldwide

.NET developers worldwide, number of Mircrosoft .NET developers,.NET programmers

Voor elke van de vier genoemde technologieën staat Oekraïne in de top 5 van landen met meeste software developers die deze programmeertalen gebruiken in hun huidige functie.

Waar wonen de meeste developers?

Op basis van de profielen van ontwikkelaars per land, woont het grootste aantal programmeurs in de VS en India, Oekraïne staat op de 9e plaats in de wereld.​Developers by country, number of programmers worldwide

 

In de lijst van belangrijkste outsourcing landen staat Oekraïne in de top 3, slechts voorafgegaan door China en India.​Top IT outsourcing destinations, IT outsourcing countries, number of software developers in the world

Een van de belangrijkste resultaten van ons onderzoek is dat Oekraïne de grootste IT outsourcing bestemming van Europa is, met de meeste developers.

Developers by top IT outsourcing destinations in Europe, number of programmers Ukraine, Russian Federation, Romania, Moldova, Poland

Nu u hebt ontdekt hoeveel ontwikkelaars er zijn in Oekraïne, welke vaardigheden ze hebben, en hoe het land wereldwijd scoort, weet u ook dat de boude beweringen over Oekraïne als een van de beste locaties voor het inhuren van developers echt waar zijn.

Oekraïnes enorme aantal hooggeschoolde technici is een van de redenen dat het land is de basis van meer dan 100 R&D-kantoren voor wereldwijde tech-reuzen, waaronder Boeing, Oracle, Magento en Wargaming. Ook hebben meer dan 65 klanten uit 17 landen besloten tot het opzetten van hun offshore development teams in Oekraïne bij Daxx.

Wij verbinden bedrijven met getalenteerde Oekraïense ontwikkelaars, bedreven in zowel populaire als niche-technologieën. De software engineers die u bij ons inhuurt, worden uw full-time medewerkers, die werken vanuit onze kantoren en op onze loonlijst staan.

Als u een offshore development team met Daxx opbouwt, kunt u zich volledig richten op het beheer van uw project, terwijl wij zorgen voor kantoorruimte, HR, retentie, en alle administratieve randzaken.

Wij ondersteunen u en uw team bij elke stap. Lees meer over ons model.

waarom-daxx

Hebt u interesse om ervaren offshore-ontwikkelaars in te huren en een dedicated development center in Oekraïne op te zetten, neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Contacten

Leave this empty:

Bel ons

+31 (0) 75 302 0011

 

Zaandijkerweg 8
1521 AX Wormerveer
Nederland

 

Algemene Voorwaarden