Nederland staat eerste in de EU voor business climate voor startups

Apr 19, 2016

Met het gunstige ondernemersklimaat voor startups in Nederland, staat het land eerste in het ‘ 2016 Startup Nation Scorebord’. Deze ranglijst is ontwikkeld door het European Digital Forum, een denktank gewijd aan versterking en samenwerking van ondernemers in de technologische industrie en de bevordering van de digitale economie in Europa.

Nederland staat eerste op ‘overall startup adoption’ met een succeskans van 85%

Het ‘scorebord’, officieel gepresenteerd op Duitslands belangrijkste computerexpo CeBIT 2016, is het idee van deskundigen uit 25 landen. Het is opgericht om de voortgang van EU-lidstaten te meten van het Startup Manifest, een roadmap met 22 acties van de negen succesvolste tech-ondernemers van Europa, gepubliceerd in 2013.

Nederland heeft dan wel het beste ondernemingsklimaat voor startups in de EU, maar het tekort aan tech-talenten is een belangrijk obstakel voor veel startende ondernemers.

Volgens een recent onderzoek van de grootste vacaturesite ter wereld, Indeed, is de vraag naar IT-talent in Nederland veel groter het aantal werkzoekenden in die branche (gemeten in het aantal beschikbare tech-banen).

Tech job searches, IT vacancies, IT trends, IT statistics, Netherlands, Germany

Daxx helpt Nederlandse IT-bedrijven op twee manieren om een oplossing te vinden voor het tekort aan hoogopgeleide technici. 

Optie 1. Offshore ontwikkelcentrum 

De eerste oplossing is het inhuren van nearshore software-ontwikkelaars en het opzetten van speciale ontwikkelingscentra in Oekraïne.

Zo werkt het: U neemt contact met ons op en geeft uw eisen voor developers door. Vervolgens speuren wij in onze database van meer dan 35.000 Oekraïense softwareontwikkelaars en screenen we de kandidaten die het best bij uw wensen passen. U interviewt en selecteert elk lid van uw team persoonlijk, en zodra ze klaar zijn om aan de slag gaan, werken ze vanuit één van onze comfortabele kantoren in de drie grootste IT-hubs in Oekraïne.

Als uw team is opgezet, blijven wij u ondersteunen door het verzorgen van HR en retentie voor uw team en nemen alle werkgeversverantwoordelijkheden over (payroll, belastingen, ziektedagen, etc.). Lees meer over het opzetten van een offshore ontwikkelteam met Daxx.

Optie 2. Kennismigranten: relocatie van developers naar Nederland

De tweede manier waarop wij bijdragen aan het aanpakken van het tekort aan developers, is de relocatie kennismigranten naar Nederland. Deze oplossing is perfect als u nog niet klaar bent voor samenwerking met een extern team, maar toch wil werken met getalenteerde software ontwikkelaars die lokaal niet of slechts tegen zeer hoge kosten beschikbaar zijn.

Het enige dat u hoeft te doen is de ontwikkelaars te selecteren uit van de kandidaten die wij aan u voorstellen op basis van uw eisen. Dan kunt u ze persoonlijk interviewen en toevoegen als nieuwe leden van uw in-house team. De rest is wordt door ons geregeld. Het "Orange carpet traject" van de Nederlandse ambassade en de referentstatus bij de IND stellen ons in staat om de aanvragen te versnellen en de relocatie te vereenvoudigen. Lees meer over relocatie van Kennismigranten naar Nederland met Daxx.

Oekraïne is een toplocatie voor het inhuren van software ontwikkelaars om een aantal redenen, één ervan is de enorme talentpool van IT’ers en hoogopgeleide technici. Uit de meest recente gegevens blijkt dat er meer dan 90.000 IT-professionals in Oekraïne zijn, wat betekent dat het land de het grootste aantal IT’ers van Europa heeft. 

Lees ook eens:

10 redenen waarom Oekraïne de perfecte locatie is voor offshore Software ontwikkeling.

Waarom Daxx nearshore teams beter werken dan IT outsourcing.

Voor het opzetten van uw eigen nearshore ontwikkelteam in Oekraïne of relocatie van software engineers (Kennismigranten) met Daxx, neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Contacten

Leave this empty:

Bel ons

+31 (0) 75 302 0011

 

Zaandijkerweg 8
1521 AX Wormerveer
Nederland

 

Algemene Voorwaarden